Η Κυριακή ήταν η χειρότερη ημέρα του πολέμου για τους Ρώσους, μέχρι σήμερα


 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν έδωσε την εντολή για την έναρξη της ρωσικής εισβολής περίμενε ότ η Ουκρανία θα κατέρρεε σαν «χάρτινος πύργος» μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο τα σχέδιά του φαίνεται ότι δεν υλοποιήθηκαν καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα αλλά μάχονται ακόμα ενάντια στον αριθμητικά υπέρτερο και ποιοτικά ανώτερο στρατό της Ρωσίας.

Μάλιστα, όπως εκτιμούσε το Σάββατο αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου η ουκρανική αντίσταση αποθαρρύνει τα ρωσικά στρατεύματα. Ο αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ακόμη ότι φαίνεται πως οι Ρώσοι διοικητές δεν είχαν προβλέψει να έχουν μεγάλη επάρκεια καυσίμων ούτε για επιμελητειακή υποστήριξη αρκετών 24ωρων και τώρα προσπαθούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες που διαμορφώνονται επί του πεδίου....

«Εκτιμάμε ότι πάνω από το 50% της δύναμης που ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει εναντίον της Ουκρανίας (…) εμπλέκεται πλέον» μέσα στη χώρα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Πιστεύω πως είναι ασφαλές να υποθέσετε πως μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, αλλά δεν θα γίνω περισσότερο συγκεκριμένος», πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε σημάδια μιας βιώσιμης ουκρανικής αντίστασης», επεσήμανε ακόμη και δήλωσε πως «πιστεύουμε πως οι Ρώσοι αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο καθώς χάνουν την ορμή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ουκρανία».