Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Oι αρνητές της απογραφής...


 ... (εννοείται) εκαναν την εμφάνισή τους...

H τελευταία απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το 2011, σε μια περίοδο που ήταν σίγουρα διαφορετική. Συνολικά στη χώρα ζούσαν 10.816.286 άνθρωποι και η διαδικασία είχε γίνει με τον πατροπαράδοτο τρόπο. 

Δέκα χρόνια αργότερα... όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η πανδημία και τα social media έδωσαν βήμα και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων.

Μετά τους αρνητές του εμβολίου λοιπόν, είχαμε πριν από λίγους μήνες τους αρνητές του χιονιού και πλέον, τη νέα τάση της άρνησης, απέναντι στην απογραφή.

Ο λόγος απλός, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι το γεγονός ότι το κράτος ζητάει κάποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για να πραγματοποιήσει την καταμέτρηση - στοιχεία τα οποία, εδώ που τα λέμε, αν θέλει, μπορεί να τα βρει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά;

Μπαίνοντας στην καρτέλα της απογραφής διαβάζουμε:

• Να απογράψετε την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας, δηλαδή την κατοικία στην οποία διαμένετε συνήθως.
• Να απογράψετε τα μέλη του νοικοκυριού σας (άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία σας, είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι).
• Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας, τα οποία δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτήν άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής.
• Να απογράψετε τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο.
• Κατά τη διαδικασία της απογραφής θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε, πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις σχέσεις συγγένειας μεταξύ των μελών του νοικοκυριού σας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού σας, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

Οι «Μαγκάιβερ» της Ελλάδας αποφάσισαν να αφήσουν εμάς, τους πληβείους, να απογραφούμε και πάνε κόντρα στο σύστημα, τη νέα τάξη πραγμάτων, τους εξωγήινους, τα χόμπιτ και την ομάδα «Πύραυλος» από τα Pokémon, και να παλέψουν για την αλήθεια.

«Δεν απογραφόμαστε», φωνάζουν βροντερά.

Βασικά, δεν το φωνάζουν, απλώς το πληκτρολογούν με δύναμη και σίγουρα αισθάνονται μια περηφάνια μέσα τους.

Σου λέει: Δεν θέλω να με μετρήσεις βρε αδερφέ, δεν είμαι πρόβατο στο μαντρί εγώ. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όσοι δεν αυτοαπογραφούν διαδικτυακά -έχουμε και έναν COVID-19 στη μέση- θα καταμετρηθούν από τους απογραφείς που θα βγουν από πόρτα σε πόρτα.

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, οι αρνητές της απογραφής θα σβήνουν τα φώτα και θα κάνουν ησυχία μέσα στο σπίτι για δύο λόγους.

Πρώτον, για να μην καταμετρηθούν και δεύτερον, για να μην ανοίξουν στα πιτσιρίκια που λένε τα κάλαντα.

Ποιος ξέρει;

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη Vice
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.