“Αυτοδίκαιη” εξοδος για τους συνταξιούχους της ΕΡΤ!...

0


 Έρχονται οι “αυτοδίκαιες” αποχωρήσεις από την ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε δεκτή την  εισήγηση για την  “αυτοδίκαιη” αποχώρηση των εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης και συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ. Πρόκειται για τους... εργαζόμενους που έχουν καλύψει το 62ο έτος ηλικίας τους και έχουν  τουλάχιστον 12.000 ημέρες ασφάλισης (40 έτη ασφάλισης)ή το 67ο έτος ηλικίας και τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης (15 έτη ασφάλισης) και συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ. Η εταιρεία θα μπορεί αυτοδίκαια να λύνει τη σύμβαση, καλώντας τους, να αποχωρήσουν, αλλά θα κρατάει το δικαίωμα επιλογής για το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.  Το θέμα είχε αποκαλυφθεί πριν από καιρό από τη στήλη....

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, στόχος είναι η ” δημιουργία γενικού πλαισίου που θα ρυθμίζει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη λύση της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε. οι οποίοι συμπληρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη γήρατος, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά σχετικές διατάξεις της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας”

Οι εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι πρόκειται να συμπληρώσουν μέσα στο έτος αναφοράς τις εκάστοτε νόμιμες προϋποθέσεις απονομής πλήρους σύνταξης γήρατος, θα λαμβάνουν από την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού , μέσα στον πρώτο μήνα αυτού του έτους, επιστολή στην οποία δηλώνεται η πρόθεση της εταιρείας να καταγγείλει τη σύμβαση αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει τις προαναφερόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα η Γενική Διεύθυνση στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος θα γνωμοδοτεί ως προς το εάν επηρεάζεται η ομαλή υπηρεσιακή λειτουργία από την αποχώρηση του  στην εκτιμώμενη ημερομηνία συνταξιοδότησης, ή εάν για τους ίδιους λόγους κρίνεται απαραίτητη η χρονική μετάθεση της λύσης της σύμβασης εργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα”.

Παράλληλα, στον εργαζόμενο δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την κοινοποίηση προς αυτόν της κατά τα άνω επιστολής, τυχόν αντιρρήσεις, επισημάνσεις κλπ. (σε κάθε περίπτωση μη δεσμευτικές για την ΕΡΤ Α.Ε.) σχετικά το εάν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι νόμιμες προϋποθέσεις απονομής πλήρους σύνταξης γήρατος ή άλλοι λόγοι που κατά τη γνώμη του επηρεάζουν την απόφαση για λύση της σύμβασης σε δεδομένο χρονικό σημείο.

mediagr.org

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)