Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Υπουργείο Εσωτερικών: «Συγγνώμη λάθος» ώρες μετά την εξαφάνιση του «Εκλογές 2021» από το «Μάθε πού ψηφίζεις»

 
Λίγη ώρα μετά την σχετική ανάρτηση του avgi.gr η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να διορθώθηκε σιωπηλά. Για «σφάλμα» έκανε τελικά λόγο το ΥΠΕΣ.

Με δελτίο Τύπου το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για την διαχείριση της ιστοθέσης του υπουργείου Εσωτερικών σιωπηλά διόρθωσαν την αναφορά σε «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» που υπήρχε στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις», λίγη ώρα μετά την ανάρτηση θέματος του avgi.gr.

Η πλατφόρμα που υποδεικνύει στους πολίτες πού ψηφίζουν στις εκλογές είναι μία από τις πλέον χρήσιμες σε κάθε εκλογική διαδικασία. Και συνήθως υπενθυμίζει ήδη γνωστές και καταγεγραμμένες από το κράτος και την Πολιτεία πληροφορίες σε όλους εμάς, για το πού μπορούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Αν όμως το πρωί της Πέμπτης «γκούγκλαρε» κάποιος χρήστης τον όρο «μάθε πού ψηφίζεις» (η πλατφόρμα της google αποδίδει πρώτο-πρώτο τον σύνδεσμο με την σχετική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών) και πατούσε το σχετικό λινκ, θα έβλεπε με έκπληξη ότι στο αριστερό μέρος της οθόνης, αναγραφόταν «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021».

Όπως φαίνεται, το δημοσίευμα του avgi.gr προκάλεσε την αντίδραση κάποιων στο ΥΠΕΣ και έτσι ο σύνδεσμος οδηγεί πλέον σε μία εκδοχή του «Μάθε πού ψηφίζεις» που δεν αμφισβητεί το... ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ίσως χιούμορ ποιότητας γαλάζιου μετακλητού υπαλλήλου. Καθώς ωστόσο βρέθηκε στην επίσημη ιστοθέση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν απαραίτητη αντί σιωπηλής διόρθωσης άμεσα μία απάντηση από την πολιτική του ηγεσία (τουλάχιστον, αν όχι από το επιτελικό κράτος που συνεχίζει να μας γοητεύει, αυτή τη φορά με πειράματα εμπνεύσεως Κεραμέως στα σχολεία).

«Συγγνώμη λάθος» είπε τελικά το ΥΠΕΣ

Με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε νωρίς το μεσημέρι από το υπουργείο Εσωτερικών, δόθηκαν τελικά κάποιες «Διευκρινίσεις σχετικά με σφάλμα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ "Μάθε που ψηφίζεις"».

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος «Εκλογές 2021» επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών. 

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.