Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει...

kafeneio sp

Η σιωπή της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τους ύμνους στη χούντα και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο από τον...

νέο γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη είναι εκκωφαντική. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αλευρόμυλων επιχείρησε κάτι να απαντήσει, ειδικά μετά το επιτακτικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Αλλά με την απάντησή του ο επιχειρηματίας του Βόλου αυτοδιαψεύδεται.

Σήμερα επανερχόμαστε με νέες αποκαλύψεις. Ο Κων. Λούλης στα γραπτά του και στις ομιλίες του υιοθετεί όλη την ανιστόρητη προπαγάνδα των φιλοχουντικών πολιτικών δυνάμεων, περί «ανάπτυξης» υπέρ των λαϊκών δυνάμεων, περί «τιμίων» δικτατόρων που δεν καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, περί των φοιτητών που εμπόδισαν τη διενέργεια ελεύθερων δημοκρατικών εκλογών το 1973 με τη Νομική και το Πολυτεχνείο.

Ειδικά για την εξέγερση του Νοέμβρη, διαφωνεί με τον εορτασμό και μιλά για «12 πολίτες» που «βρήκαν τον θάνατο στην ευρύτερη περιοχή». Τα ίδια που λέει για τον Παπαδόπουλο τα λέει και για τον Μεταξά, που και αυτόν τον θεωρεί τίμιο διαχειριστή της εξουσίας και ευεργέτη της εργατικής και της αγροτικής τάξης.

Η παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα ενός επιχειρηματία με αυτές τις δημόσιες απόψεις δημιουργεί μείζον ζήτημα. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ο μόνος εκφραστής ακροδεξιών απόψεων στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Μόλις πριν από λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες των αλλεπάλληλων επιδεικτικών κινήσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για να αποσείσει τις αιτιάσεις για αντισημιτικές απόψεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν.

Η διαφορά είναι ότι τις απόψεις υπέρ της δικτατορίας δεν τις διατύπωνε ο Κων. Λούλης στο απώτερο παρελθόν, αλλά τις υποστηρίζει προκλητικά μέχρι σήμερα. Και δεν διστάζει να περιλαμβάνει στο βιβλίο του τα υμνητικά σχόλια γι’ αυτόν που έχουν εκφράσει ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος ή ο γιος του πραξικοπηματία Μακαρέζου.

Γνωρίζουμε από τα εκλογικά αποτελέσματα ότι μερίδα πολιτών που παραδοσιακά έτρεφε αισθήματα συμπάθειας προς τη χούντα και την Ακροδεξιά στράφηκε αυτή τη φορά στη Ν.Δ. Ομως θα ήταν πλήγμα για τη δημοκρατία να τους ανταμείψει ο πρωθυπουργός με την παρουσία στην κυβέρνησή του ενός ατόμου με παρόμοιες απόψεις. Οσο στενές και αν είναι οι οικογενειακές σχέσεις του με αυτόν...

efsyn.gr