Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

0
«Άνευ αντικειμένου» χαρακτήρισε τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έπειτα από την ολοκλήρωση των τηλεφωνικών επαφών του με τους επικεφαλής των κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας...,
αρνητικά στη σύγκληση συμβουλιου εκφράστηκαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θετικοί ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, ενώ αύριο θα ορκιστεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί να θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής

Τα πρώτα ονόματα

Ήδη έχουν αρχίσει οι διαρροές όσον αφορά τα πρώτα ονόματα που θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός εργασίας θα είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ενδείκνυται να σημειωθεί πως και οι δύο συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Επιπλέον, στη θέση του παραμένει ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα οριστεί ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και διευθυντής τηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ, Ροδόλφος Μορώνης, ενώ ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, θα είναι ο υπουργός Άμυνας, με το υπουργείο Παιδείας να αναλαμβάνει η Φρόσω Κιάου.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του κ. Σταθάκη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -μέχρι πρότινος υφυπουργός Δικαιοσύνης -, φαίνεται να "αναβαθμίζεται" σε υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και η Άλκιστης Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος το 2012 είχε έρθει σε πλήρη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά, συζητείται για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)