Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

5.000 επενδυτές στον "άσο"

Η Commonwealth Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, πρόσφερε άλλα 136 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (1 δολ. Αυστραλίας = 0,81 ευρώ), ως αποζημίωση σε επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση της ομογενειακής εταιρείας παροχής οικονομικών υπηρεσιών Storm Financial Organisation...


Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 5.000 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι έχασαν πάνω από 830 εκατ. δολάρια, συνολικά λόγω της κατάρρευσης της συγκεκριμένης εταιρείας το 2008.

Οι επενδυτές αυτοί δανείζονταν χρήματα από την τράπεζα, βάζοντας σε υποθήκη ακόμα και τα σπίτια τους για να τα επενδύουν σε μετοχές στην εταιρεία Storm.

Υποστηρίζουν δε, ότι και η τράπεζα έχει ευθύνες αφού τους δάνειζε χωρίς να ελέγχει την κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η τράπεζα τους πρόσφερε αρχικά αποζημίωση 136 εκατομμυρίων την οποία τώρα ανέβασε στα 268 εκατομμύρια δολάρια με την προϋπόθεση οι επενδυτές να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί αύριο στην αυστραλιανή δικαιοσύνη οπότε και θα διαφανεί αν οι επενδυτές αποδεχθούν την αποζημίωση ή θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα.

Η εταιρεία «Storm Financial Organisation» άνηκε στον ομογενή Μανώλη Κασσιμάτη και την σύζυγό του Τζούλια.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.