Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Νέος παγκόσμιος διασυρμός για την Ελλάδα του Μητσοτάκη

 
Η πιο προβληματική χώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2024 ήταν η Ελλάδα, η Γαλλία ήταν στη δεύτερη θέση και η Κολομβία στην τρίτη θέση. Από μετασοβιετικές χώρες στην παγκόσμια αντι-αξιολόγηση για την πολυπλοκότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικής Πολυπλοκότητας 2024 (GBCI 2024), το Καζακστάν ξεχωρίζει, ανεβαίνοντας από την 23η στη 10η θέση. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της αξιολόγησης...

, βασίζεται σε 292 δείκτες που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα μιας εις βάθος ανάλυσης παγκόσμιων και τοπικών θεμάτων που επηρεάζουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπάρχουν 79 δικαιοδοσίες στην κατάταξη.

 

Η εισαγωγή στο GBCI 2024 αναφέρει ότι η ανάλυση προσδιορίζει τον αντίκτυπο των τοπικών χαρακτηριστικών σε τρεις κύριους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων:

  • λογιστική και φορολογική λογιστική,
  • παγκόσμια διαχείριση αντικειμένων,
  • προσωπικό και μισθοδοσία.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny