Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Χρωστάνε 300.000 ευρώ σε υπαλλήλους της Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών


 Αυτή είναι είδηση που δείχνει όλο το μεγαλείο της άριστης διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περί τα 300.000 ευρώ χρωστάνε στους εργαζόμενους της Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζοµένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΣΕΑΕΦΚ), οι μηχανικοί και διοικητικοί υπάλληλου της ΓΔΑΕΦΚ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας δεν έχουν αποζημιωθεί για τα οδοιπορικά έξοδα και τα εκτός έδρας για την περίοδο του Οκτωβρίου του 2023.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χρηματοδοτούν την Υπηρεσία, με προκαταβολές δαπανών 5, 6, 7 και πλέον 8 μηνών», ενώ αν και έχει ενημερωθεί η αρμόδια πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως επισημαίνουν, «ήδη βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθούν σε θεμελιώδεις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες και σε ενδεχόμενη εκδήλωση νέας φυσικής καταστροφής το έλλειμα – αδυναμία ανταπόκρισης στο καθήκον τους θα εξελιχθεί σε ανεπάρκεια της υπηρεσίας και του υπουργείου γενικότερα».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny