Απάντηση Ράμα στις αντιδράσεις για την επίσκεψή του στην Ελλάδα με μαθήματα δημοκρατίας


 Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην χώρα μας η επικείμενη επίσκεψη του Έντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις 12 Μαΐου στην Αθήνα, όπου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση για τους ομοεθνείς του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, μάλιστα, ζήτησε την Τετάρτη την Πλατεία Συντάγματος, το ΣΕΦ ή έναν χώρο ανάλογου εμβαδού για την εκδήλωση που σχεδιάζει.

Με ανάρτησή του ο Ράμα απαντά στους επικριτές του στην Ελλάδα με μαθήματα(!) Δημοκρατίας και Πολιτικής, ειρωνευόμενος μάλιστα τον ρόλο και την θέση της αντιπολίτευσης. Επικαλείται, δε, δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά πώς τον συμφέρουν.

Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού

«Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για την σκληρή δουλειά και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν, αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 (Μαΐου), δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και για το Όραμα για την Αλβανία 2030. Αυτό έχει μόνο να κάνει με την επίσκεψή μου στην φίλη γείτονα Ελλάδα».