Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ώρα για εξηγήσεις και αποπομπή...


 Με υψηλά πρόστιμα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τιμώρησε την ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το υπουργείο Εσωτερικών για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού...

Με τον τρόπο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή επιβεβαίωσε με ηχηρό τρόπο το σκάνδαλο, ενώ προσεχώς αναμένεται η επιβολή προστίμων τόσο στη Ν.Δ., όσο και στον τέως γραμματέα της Αποδήμων, Νίκο Θεοδωρόπουλο, που φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό.

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος από την Αρχή, κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την αποπομπή της υπουργού Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής, η διαρροή έγινε μεταξύ 8 και 23 Ιουνίου του 2023, δηλαδή κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς οι εθνικές εκλογές έγιναν στις 25 Ιουνίου του 2023.

Τι «χρεώνουν» στην Κεραμέως

Ωστόσο, τα κόμματα προφανώς χρεώνουν στην κ. Κεραμέως το γεγονός ότι είναι η πολιτική προϊσταμένη του υπουργείου στο οποίο έλαβε χώρα το ηχηρό αυτό σκάνδαλο. Παράλληλα, της καταλογίζουν πως δεν εμφανίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις, ενώ αποδοκιμάζουν και τη γενικότερη στάση της στην υπόθεση, κατηγορώντας την για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Αρχής αναφέρει ξεκάθαρα ότι «δεν προκύπτει ότι από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών προκειμένου να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης στοιχείων των εκλογικών καταλόγων», καρφώνοντας την υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κ. Κεραμέως είχε επιλέξει τη... σιωπή μόλις έσκασε η βόμβα του σκανδάλου. Μετά αναγκάστηκε να εμφανιστεί, κατηγορώντας ωστόσο –κατά την πάγια τακτική της Ν.Δ.– την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση» του ζητήματος και υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο της δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. 

Όταν στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε περίτρανα πως η διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού έγινε μέσα από το Υπουργείο, η κ. Κεραμέως επέλεξε και πάλι να διώξει κάθε ευθύνη από πάνω της. «Δεν ήμουν υπουργός» την περίοδο της διαρροής, έσπευσε να πει, σημειώνοντας πως η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσε επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διαρροή έγινε μόνο προς τη Ν.Δ. Άρα ό,τι έγινε, έγινε για να ωφεληθεί η Ν.Δ. Πράγμα που σημαίνει πως δεν πρόκειται για δραστηριότητα κάποιων μεμονωμένων προσώπων, αλλά για επιχείρηση στην οποία όσοι εμπλέκονται στόχο είχαν το συνολικό κομματικό τους συμφέρον.

Εφ.Συν.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny