Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τα προημιτελικά του Champions League μετά τις απειλές του ISIS

 
Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι μετά τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγώνες του Champions League από το Ισλαμικό Κράτος. Εν όψει των πρώτων αναμετρήσεων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης τα αρμόδια υπουργεία των χωρών διεξαγωγής τους λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με το BBC, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά και να αποφευχθεί τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS, Γαλλία και Ισπανία είναι επί ποδός πολέμου Τρίτη και Τετάρτη.

Με δήλωσή της η UEFA τονίζει ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά και δεν θα υπάρξει αναβολή ή αλλαγή ως προς τον προγραμματισμό.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις Aρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι το Ισλαμικό κράτος δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Champions League, (09-10.04.2024) απειλώντας ότι θα επιτεθεί σε αυτά κατά τη διάρκεια των αγώνων! Στην φωτογραφία αναγράφεται η φράση “Σκοτώστε τους όλους”.»

Πηγή φωτό: Twitter