Τα Τέμπη ως «μη θέμα»...

 
Σκληρή απάντηση στον τοξικό Μαρινάκη...

Ηνέα αντίληψη της κυβέρνησης, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι πως η εθνική τραγωδία στα Τέμπη είναι «μη θέμα». 

Αντίληψη που διατύπωσε ανερυθρίαστα ο Παύλος Μαρινάκης αναφέροντας ότι «θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας και κυρίως να μπερδευτεί ο κόσμος. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα, το οποίο είναι μη θέμα ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση δίνει σκληρή απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη και θέτει εκ νέου τρία κρίσιμα ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών “μη θέμα”. Δεν ακούσαμε σήμερα για «βδέλλες» (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του για την αντιπολίτευση που στηρίζει την απαίτηση των συγγενών για Δικαιοσύνη) αλλά για… influencers! Μάλλον δεν έχουν φτάσει ούτε στα δικά του χέρια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Λογικό αφού φροντίζουν από το Μαξίμου να τις κρύβουν επιμελώς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει εκ νέου τρία κρίσιμα ερωτήματα και καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει. Συγκεκριμά ρωτά τον Παύλο Μαρινάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

-Πρώτον, ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί «μη θέμα» και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό Σκάι;

-Δεύτερον, ποια συνομιλία είχε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου του 2023, όταν έκανε τη δήλωση λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ότι αυτό οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Αυτή που δόθηκε στα ΜΜΕ την ίδια μέρα (δηλαδή την μονταρισμένη) ή αυτές που μεταδόθηκαν τις επόμενες μέρες και τις οποίες επικαλείται σήμερα;

-Τρίτον, από χθες το πρωί που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα, ενώ έχουμε ακούσει πολλά από Μητσοτάκη - Μαρινάκη.


Επαναφέρουμε λοιπόν το ερώτημα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης:


Σε συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha στις 22 Μαρτίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία». Μπορεί σήμερα, ένα χρόνο μετά, να επαναλάβει την ίδια δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή γνωρίζει ότι έλεγε ψέματα; Τον προκαλούμε να το πράξει!