Παρακάλια σε Σαμαρά μετά τη δημοσκοπική βουτιά...


Το κρεσέντο κινδυνολογίας και τα παρακάλια στον Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο...

Ο πρωθυπουργός έδειξε το άγχος του για τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, καθώς η δυσαρέσκεια της κοινωνίας για μία σειρά από θέματα μεγαλώνει, λέγοντας ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι «νάρκη που θα ανατινάξει όσα ζήσαμε από το 2019 έως τώρα». Παράλληλα συκοφάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό, ενώ την ίδια στιγμή απηύθυνε έκκληση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας να βάλουν πλάτη και να αφήσουν στην άκρη τα όποια δικαιολογημένα παράπονα έχουν.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο «γιατί διεξάγονται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα κρατήσει τον τόπο σταθερό μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έχουμε υλοποιήσει ώστε το 2027 ώστε η Ελλάδα να δρέψει τους καρπούς που δικαιούται.


Κάθε σκιά που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες, μπορεί να θολώσει και να αμφισβητήσει αυτή την πορεία της χώρας, διαταράσσοντας πολλά από όσα σήμερα θεωρούνται δεδομένα ενώ μπορεί να ανοίξει μία κερκόπορτα σε καινούργιες περιπέτειες» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.


«Η Ελλάδα το πλήρωσε αυτό πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία» είπε ο πρωθυπουργός και κατέφυγε στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων: «Θυμόμαστε καλά τις δύο όψεις του ψέματος να ενώνονται σε αντιευρωπαϊκές, δήθεν αντισυστημικές διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ζήσαμε ένα ολέθριο δημοψήφισμα, για να συνδυαστεί αυτό με μια τετραετία καθήλωσης».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι κινδυνολογεί, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι αν οι Έλληνες που ψήφισαν τη ΝΔ μόλις πριν 9 μήνες αν αυτό επιθυμούν; Σε όσους σπεύσουν να πουν ότι κινδυνολογώ, ναι μιλώ για κινδύνους. Κόμματα που δεν μπορούν να εισηγηθούν ούτε μία λύση το μόνο που εισηγούνται είναι να κοπούν ευρωπαϊκά κονδύλια στην πατρίδα μας» είπε, επιμένοντας στη λάσπη και στα fake news κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η παιδεία να επιστρέψει στον κρατισμό, στις καταλήψεις, στις βαριοπούλες; Όχι, τα αφήσαμε πίσω μας αυτά. Θα είναι μία νάρκη που θα ανατινάξει όσα ζήσαμε από το 2019 έως τώρα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί» σημείωσε σε άλλο σημείο και έστειλε μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά για να ρίξει τους τόνους ενόψει ευρωεκλογών.

«Θα το ξαναπώ και σε όσους εντός της ΝΔ μας ασκούν καλόπιστη κριτική. Καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να οδηγήσει σε συνολική απόρριψη και κανένα μικρό παράπονο, όσο δικαιολογημένο και αν είναι, δεν αξίζει το ίδιο με τη μεγάλη συλλογική πρόοδο. Ας τα ζυγίσουμε όλα με το πραγματικό τους βάρος».

Η ΑΥΓΗ