Η αθλιότητα Μητσοτάκη που πέρασε απαρατήρητη


 Κατά την ομιλία του στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέπραξε μία ιστορική ύβρη, η οποία όμως πέρασε απαρατήρητη.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να «αγκαλιάσει» ταυτόχρονα τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, είχε το θράσος να εξισώσει την σκευωρία του Βατοπεδίου με το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis! 

Πρόκειται για τον ορισμό της μαύρης προπαγάνδας, του λαϊκισμού και της έλλειψης σεβασμού σε θεσμούς και λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκρυψε έντεχνα της τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης και για τις δύο υποθέσεις.

Το Βατοπέδι, ήταν σκευωρία. Με τη βούλα της δικαιοσύνης. Το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώθηκε ούτε ευρώ, ενώ δεν έχασε κανένας Έλληνας στη ζωή του.

Αντίθετα, η Novartis, με την αμετάκλητη απόφαση του ειδικού δικαστηρίου, όχι μόνο δεν ήταν σκευωρία, όπως ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε αναίσχυντα, αλλά είναι ένα υπαρκτό, τεράστιο σκάνδαλο.

Η ίδια η κυβέρνηση του μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα καταφύγει στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας 215 εκατομμύρια € από την εταιρεία για την ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Στην περίπτωση του σκανδάλου Novartis όμως, υπάρχει άλλη μια διάσταση, πέραν της οικονομικής ζημιάς του δημοσίου. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδυναμώθηκε λόγω του πλιάτσικου με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία. Πρόκειται δηλαδή όχι απλώς για ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά για ένα εθνικό σκάνδαλο.

Η εξίσωση λοιπόν αυτών των δύο υποθέσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνιστά τον ορισμό της πολιτικής χυδαιότητας.