Χωρίς καμία αξιοπιστία...

 
Τις τελευταίες εβδομάδες μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται η ένδεια της κυβερνητικής πολιτικής, χάνεται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ελέγχους στην αγορά, να βάλει στοπ στην αισχροκέρδεια...


Οι υποκλοπές και η υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών ανέδειξαν τη σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης που δεν θέλει να τηρεί τους κανόνες, που δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου. Κάτι που διαπιστώνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Ήρθε η δολοφονία μιας νέας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα για να φανεί περίτρανα πως δεν υπάρχουν νόμος και τάξη. Την ώρα που ο επί πέντε φορές υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι η αστυνομία χρειάζεται επανίδρυση!

Ήρθε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ελέγξει τον τρόπο που μοιράζονται τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης.


Ήρθε η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ για να αποκαλυφθεί τι σημαίνει κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και, φυσικά, ήρθαν οι αποκαλύψεις και για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και οι σκοτεινές πλευρές που αφορούν την προσπάθεια συγκάλυψης. Ήρθαν οι διαμαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων και για την κυβέρνηση και για τη Δικαιοσύνη. Μαζί με την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να ανοίξει τον δρόμο ώστε να λογοδοτήσει και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής του Αχιλλέως.  Και ήταν αυτό η μεγαλύτερη αποκάλυψη για το πώς εννοεί η κυβέρνηση το επιτελικό κράτος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το Κράτος Δικαίου. Δηλαδή, για το πώς κυβερνά τον τόπο.

Το έχουμε ξαναπεί, το ερώτημα δεν είναι «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», αλλά «πώς κυβερνά τον τόπο ο πρωθυπουργός;».

Και αυτό το ερώτημα θέτουν πλέον οι πολίτες, γι’ αυτό και η πτώση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης με κάθε τρόπο.

Η ΑΥΓΗ