Τέμπη: Το στικάκι και ο «κομιστής»


 Στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε και για τον οποίο τόσο επαίρεται η κυβέρνηση της ΝΔ δύσκολα κανείς μπορεί να σβήσει τα ίχνη του. Ιδίως όταν αυτά τα ίχνη είναι ηλεκτρονικά. Στην επώδυνη για το Μέγαρο Μαξίμου συζήτηση που κυριαρχεί αναφορικά με το ποιος προώθησε σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης τα περίφημα πετσοκομμένα και μονταρισμένα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες από το βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, η απάντηση έρχεται μέσα από ένα κουίζ για την πρώτη δημοτικού: Ποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην διερεύνηση της υπόθεσης είχε άριστες σχέσεις με την εφημερίδα που πήρε πάνω της την προβολή των μονταρισμένων ηχητικών;

Το ελάχιστα εύστροφο μυαλό μου με οδηγεί στο ερώτημα για το εάν υπήρξε σύμπραξη στην διοχέτευση των ηχητικών και με το Μέγαρο Μαξίμου. Το λέω διότι  μαθαίνω από πολύ αρμόδιες πηγές ότι η πρώτη φουρνιά των αλλοιωμένων ηχητικών έφυγε λίγες ώρες μετά την τραγωδία με παρέμβαση στενής συνεργάτιδος του πρωθυπουργού.

Η αλυσίδα των γεγονότων με πάει στον πιο πίσω κρίκο της ιστορίας με τα ηχητικά. Ποιοι ελάχιστοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο κέντρο όπου διατηρούνται οι ηχογραφημένες συνομιλίες και για να μπεις χρησιμοποιείς κωδικό; Ποιος πήρε στικάκι με τις συνομιλίες και μάλιστα έβγαλε και αντίγραφο όπως ο ίδιος ανέφερε κατά την κατάθεσή του. Ήρεμα ρωτάω αν και το μυαλό μου με οδηγεί σε συγκεκριμένο στέλεχος του ΟΣΕ.