Η παρατεταμένη ατιμωρησία Κούγια, κίνδυνος για τον αθλητισμό


 Την ώρα που υποτίθεται ότι η Πολιτεία παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα, ορισμένοι από αυτούς που ονομάζονται παράγοντες συμπεριφέρονται χειρότερα και από τον τελευταίο χούλιγκαν.

Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους, πλην Αλέξη Κούγια. Ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού, έκανε αίσχη την Κυριακή 31 Μαρτίου στο γήπεδο OPAP ARENA, όπου η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ της Super League.

Το video-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα η «Ζούγκλα» αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αν και φιλοξενούμενος σε σουίτα του γηπέδου, ο Κούγιας έβριζε αισχρά και χειρονομούσε προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ με ενημέρωσή της καυτηρίασε την πρωτοφανή, για θεσμικό εκπρόσωπο ομάδας του επιπέδου του Ολυμπιακού, συμπεριφοράς του Αλέξη Κούγια, αναφέροντας τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη πρέπει να σημειώσουμε πως χθες στην OPAP Arena, είχαμε πρωτοφανή προκλητικά φαινόμενα που ευτυχώς αγνοήθηκαν από τον κόσμο μας, που ανταποκρίθηκε πλήρως στις εκκλήσεις μας πριν το παιχνίδι να μη δώσει σημασία.

Επειδή ήμασταν σίγουροι πως θα υπάρξουν. Δυστυχώς ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κούγιας, με την εμφάνιση του στο μπαλκόνι της σουίτας της φιλοξενούμενης ομάδας, άρχισε να προκαλεί τους φιλάθλους μας που βρίσκονταν κοντά.

Υπήρξαν ύβρεις, χειρονομίες, αρχικά ειρωνικές και μετά χυδαίες.

Επαναλαμβάνουμε πως είναι προς τιμήν των φιλάθλων μας, πως αγνόησαν αυτή την εξτρεμιστική συμπεριφορά που είναι πρωτοφανής στο γήπεδο μας», αναφέρεται συγκεκριμένα από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Για να καταλήξει η σχετική ενημέρωση της Ένωσης: «Πρέπει να τονίσουμε πως η συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου ήταν απόλυτα μεμονωμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού.

Για τους οποίους (του Κούγια φυσικά συμπεριλαμβανομένου) φροντίσαμε για μια ακόμη φορά να έχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Κι από πλευράς τους υπήρξε πλήρης συνεργασία, δεν έχουμε κανένα παράπονο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα όπως δεν έχει υπάρξει και τις προηγούμενες φορές που έχουμε φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Ουδέποτε έχουμε προκληθεί, ούτε εμείς φυσικά έχουμε προκαλέσει ποτέ στο Φάληρο και δείχνουμε αντίστοιχο πνεύμα συνεργασίας.

Μέχρι που ήρθε χθες ο συγκεκριμένος παράγοντας για να δούμε αυτή την μεμονωμένη συμπεριφορά που δεν βλέπεις πλέον στην Ελλάδα ούτε σε γήπεδο τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο έτερος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Αγραφιώτης κάλεσε ο ίδιος τον συγκεκριμένο παράγοντα να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά».

Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα, γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό ένας τέτοιος άνθρωπος να εξακολουθεί να μπαίνει στα γήπεδα και για τα αίσχη του να του δίνονται ποινές χάδι…