Κι άλλη καταγγελία για το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων: «Πήγα με μώλωπες, άγρια χτυπημένη και μου είπαν καλύτερα να φύγω»


 Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παραμένει «μουδιασμένη» από την γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μία νέα καταγγελία έρχεται στο «φως», μαρτυρώντας την αμέλεια των Αρχών προς τα θύματα κακοποίησης.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή μία γυναίκα, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της. Η ίδια περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. «Πριν από δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα», περιέγραψε και συνέχισε:..

«Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ».

Η γυναίκα έκανε σαφές πως το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. «Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν», κατέληξε.

«Έχει τύχει να οργανώσω τη φυγάδευση γυναίκας από την επαρχία»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, περιέγραψε ένα περιστατικό, κατά το οποίο η ίδια χρειάστηκε να φυγαδεύσει μία πελάτισσά της.

«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως ”κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά”. Έχει τύχει να οργανώσω τη φυγάδευση γυναίκας από την επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι», ανέφερε η δικηγόρος.