Παραδοχή-σοκ από Μητσοτάκη για τη μονταζιέρα στα Τέμπη!


 Την ώρα που η παραδοχή του CΕΟ του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για τη μονταζιέρα στις συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην πολιτική σκηνή και η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού καλεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη να πάρει θέση, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την απόπειρα συγκάλυψης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στον Ant1 παραδέχτηκε ότι το υλικό που ήρθε στο φως μόλις μια ημέρα μετά το δυστύχημα με 57 νεκρούς και προβάλλει ουσιαστικά το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους «πιθανώς να είναι μονταρισμένο».

Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τώρα που σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων, ομολογεί ουσιαστικά ότι το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα που συγκεκριμένο μέσο, μια ημέρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, είναι μονταρισμένο!

«Πιθανώς το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη».

Ο ίδιος επανέλαβε τα περί ανθρώπινου λάθους και έκανε λόγο για… παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, την ώρα που οι εμπειρογνώμονες και οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουν διαβεβαιώσει ότι αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας και η τηλεδιοίκηση θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών:  «Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς;  Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο, εκρηκτικά; Είναι βαθιά προκλητικό για μένα που κλήθηκαν να διαχειριστώ μια τέτοια τραγωδία ότι επιχείρησα συγκάλυψη. Στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης» υποστήριξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι καμία ανάμειξη στο πιθανώς μονταρισμένο υλικό….

Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχτηκε έμμεσα το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας λέγοντας: «Το να ρίξεις χαλίκι για να εργαστεί ο γερανός είναι μπάζωμα. Εμείς δεν το γνωρίζαμε καν. Επιχειρησιακή ήταν η απόφαση. Υπήρχαν διαλυμένα βαγόνια. Οι άνθρωποι που χειρίζονταν την κατάσταση θεώρησαν ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος…».

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό με φόντο τις καταιγιστικές αποκαλύψεις, ωστόσο αρνείται πεισματικά να κάνει αυτοκριτική. 

https://www.newsbreak.gr/politiki/583688/paradochi-sok-apo-mitsotaki-gia-ti-montaziera-sta-tempi/