Μαρινάκης VS Μαρινάκη...

 
Η ανακοίνωση της Alter Ego...

Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά από την αποκάλυψη για μονταζιέρα στις συνομιλίες του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς λίγο πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται κατά πάντων, επιχειρώντας να διαψεύσει το δημοσίευμα...

Ο Παύλος Μαρινάκης εκτός από τον χαρακτηρισμό «υπονομευτής του πολιτεύματος» που έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σπεύσει νωρίτερα να επαναφέρει την κλασική θεωρία της Δεξιάς περί εσωτερικού εχθρού, κάνοντας λόγο για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν την αποσταθεροποίηση της πορείας της χώρας.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε μέσω ανακοίνωσης η Alter Ego Media, που εκδίδει το «Βήμα», μιλώντας για πρωτοφανείς κυβερνητικές αλχημείες και τραγικά αδιέξοδα για το Μαξίμου.

Αναλυτικά:

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.

Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.

Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου.