Οκτώ στους δέκα βλέπουν προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη...

 
Απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος και τη Δικαιοσύνη δηλώνουν πως έχουν οι πολίτες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.


Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν 8 στους 10, δηλαδή... το 77%, δηλώνουν πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες.

Παράλληλα, το 38% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ το 29% απαντά πως την εμπιστεύεται λίγο.

Αντίθετα, το 22% λέει πως εμπιστεύεται αρκετά τη Δικαιοσύνη και μόνο το 5% απαντά πως την Αντίθετα, το 22% λέει πως εμπιστεύεται αρκετά τη Δικαιοσύνη και μόνο το 5% απαντά πως την εμπιστεύεται πολύ. 

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως επίσης σχεδόν 8 στους 10 πολίτες – ποσοστό 77% – δεν πιστεύουν πως μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όλα όσα πρέπει, ώστε να μην επαναληφθεί, ενώ μόνο το 9% απάντησε «ναι» στο συγκεκριμένο ερώτημα. 

Την ίδια ώρα, απώλεια 1,2 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα, που συγκεντρώνει 27% στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στις αρχές Φεβρουαρίου είχε φθάσει στο 28,2%.

Ωστόσο, παραμένει πρώτη η ΝΔ με διαφορά 15,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά την απώλεια 0,7% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, διατηρείται στη δεύτερη θέση.

Έτσι, η ΝΔ συγκεντρώνει 27%, το ΠΑΣΟΚ 11,5% (από 12,2%) και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μικρή άνοδο 0,3%, φθάνοντας στο 10,5% (από 10,2%).

Μικρές απώλειες καταγράφει και το ΚΚΕ συγκεντρώνοντας 8,9% (από 9,1%) και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 6,4%, η Νίκη με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,8% και οι Σπαρτιάτες με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αναδεικνύεται σε… δεύτερο κόμμα, με 17,8%.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και η δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβέρνηση, καθώς το 46% των πολιτών απάντησαν πως είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι, όταν τον Ιανουάριο η απάντηση αυτή συγκέντρωνε 41%...

tanea.gr