Δριμεία επίθεση Σαλβίνι σε Μακρόν για την Ουκρανία – Τον αποκάλεσε «πολεμοκάπηλο»

 
O αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν για τα πολεμοχαρή σχέδιά του στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει προτείνει ακόμη και την αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας.

«Νομίζω ότι αυτήν την στιγμή το να επιτρέψουμε απλώς την πιθανότητα Γάλλοι, Ιταλοί, Αυστριακοί, Φλαμανδοί, και Πορτογάλοι στρατιώτες να εγκαταλείψουν την χώρα τους για να πάνε στον πόλεμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Χρειαζόμαστε μέτρο, χρειαζόμαστε ισορροπία. Νομίζω ότι ο πρόεδρος Μακρόν, με τα λόγια του, αποτελεί κίνδυνο για την χώρα μας και για την ήπειρό μας» δήλωσε ο Σαλβίνι και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα δεν είναι η μαμά και ο μπαμπάς [η οικογένεια], αλλά είναι οι πολεμοκάπηλοι όπως ο Μακρόν, που μιλούν για τον πόλεμο σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Δεν θέλω να αφήσω στα παιδιά μας μια ήπειρο έτοιμη να μπει στον Τρίτο Παγκόσμιο ΠόλεμοΘέλω η επόμενη Ευρώπη να επιστρέψει στην οικοδόμηση της ειρήνης και της ευημερίας».