Σκάβουν τον τάφο της Ελλάδας στον «πολιτικό διάλογο» με την Άγκυρα: Συζητάνε για… μειονότητες!

0

 
Ύποπτα παιχνίδια εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων φαίνεται να «παίζει» η ελληνική κυβέρνηση, ανοίγοντας πληγές στη Θράκη!

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Οντζού Κετσελί στην ενημέρωση που έκανε σε Τούρκους δημοσιογράφους η συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 Απριλίου, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο.

Όπως ανέφερε ήδη έχει αποφασιστεί για τις 15 Απριλίου η συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστα Φραγκογιάννη για ένα… θετικό σχέδιο κοινής δράσης με θετική ατζέντα για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς!

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προβλέπεται η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών και τα κείμενα μάλιστα επεξεργάζονται ήδη, χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως ενημέρωση στον ελληνικό λαό.

Ο Οντζού Κετσελί μίλησε και για τη συνάντηση πολιτικού διαλόγου Τουρκίας-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Άγκυρα, με παρούσα την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Από τα τουρκικά χείλη μάθαμε πως εκεί συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα θέματα, τα του Αιγαίου και η… κατάσταση των μειονοτήτων!

Και όπως δήλωσε: «Τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται λόγοι και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση, σύμφωνα με τη “Διακήρυξη των Αθηνών για φιλικές σχέσεις και καλή γειτονία”, που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμες όλες τις συμφωνίες με την Τουρκία για τις οποίες ουδείς έχει λάβει γνώση! Το γεγονός μάλιστα ότι δέχονται να συζητάνε με την Άγκυρα «θέματα μειονοτήτων», θα πρέπει να μας βάζει σε μεγάλες ανησυχίες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)