Στιγμές τρόμου σε πτήση από Αυστραλία προς Νέα Ζηλανδία: Ουρλιαχτά, κλάματα και ισχυρές αναταράξεις


 Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες του Boeing 787 κατά την πτήση από την Αυστραλία στη Νέα Ζηλανδία, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους είπε στους επιβαίνοντες ότι έχασε προσωρινά τον έλεγχο. Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν τι προκάλεσε την ξαφνική πτώση κατά περίπου 500 πόδια ύψους, που έκανε τους ταξιδιώτες να ταραχτούν μέσα στην καμπίνα, με πολλούς εξ αυτών να τραυματιστούν.

Το περιστατικό στην πτήση 800 της LATAM Airlines από το Σίδνεϊ προς το Ώκλαντ είναι το τελευταίο που έπληξε την προβληματική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από χρόνια ζητημάτων ποιότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με το CNN. Ο επιβάτης Brian Jokat περιέγραψε τη φρικτή στιγμή, όταν, ενώ κοιμόταν, το αεροσκάφος «έχασε ύψος 500 ποδιών αμέσως». «Άνοιξα τα μάτια μου και υπήρχαν διάφορα άτομα στην οροφή του αεροπλάνου. Απλώς κόλλησαν εκεί και μετά έπεσαν στο πάτωμα. Έπειτα, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι σε ταινία. Ήταν πραγματικότητα». Συμπλήρωσε πως «οι επιβάτες ούρλιαζαν και έκλαιγαν». Έκανε λόγο για σκηνές χάους που διήρκεσαν λίγα δευτερόλεπτα».

Μετά την προσγείωση στο Ώκλαντ, ο Jokat είπε ότι ο πιλότος τους ενημέρωσε πως «Έχασα τον έλεγχο του αεροπλάνου». «Είπε για εκείνη τη σύντομη στιγμή ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τίποτα και τότε ήταν που το αεροπλάνο έχασε ύψος». Έπειτα είπε ότι οι μετρητές επέστρεψαν και το αεροπλάνο βρήκε ξανά την κανονική ροή στην πτήση του».


Η LATAM είπε τη Δευτέρα ότι το αεροπλάνο «είχε ένα τεχνικό συμβάν κατά τη διάρκεια της πτήσης που προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις», προσθέτοντας ότι προσγειώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στο Ώκλαντ. Σε δήλωση στο CNN την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι «εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πτήση».

Περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, με ένα άτομο σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από CNN