Πιέζουν Καραμανλή για να διασωθεί ο Μητσοτάκης...


 Σφίγγει ο εσωκομματικός κλοιός γύρω από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή προκειμένου να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα ανακόψουν τα κύματα κοινωνικής δυσαρέσκειας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Υπουργοί και βουλευτές που έχουν στενή σχέση με το σύστημα Μητσοτάκη στέλνουν σήματα ότι η περίοδος πολιτικής κάλυψης του Κ. Αχ. Καραμανλή ουσιαστικά εκπνέει και ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να παρουσιαστεί αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη...Η πίεση από τις δημοσκοπήσεις και τον Σπίρτζη

Την πίεση στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο ενέτεινε και το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων, που αποτυπώνει τη μείωση των γαλάζιων ποσοστών στο σκέλος της πρόθεσης ψήφου καθώς και τη συρρίκνωση της πρωθυπουργικής δημοτικότητας λόγω και της μη απόδοσης ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία. Παράλληλα, ο δρόμος που άνοιξε ο Χρήστος Σπίρτζης ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του συντάγματος για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του αποτελεί πυξίδα και για τον Κ. Αχ. Καραμανλή σύμφωνα με μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Μαρινάκης: Κανένας δεν είναι a priori ένοχος ή a priori αθώος
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αποτελεί «ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα» όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης ότι «κανένας δεν είναι a priori ένοχος ή a priori αθώος», σηματοδοτώντας για πολλούς το τέλος της ασπίδας προστασίας της κυβέρνησης προς τον Κ. Αχ. Καραμανλή.

Φλωρίδης: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στη θέση του Καραμανλή

Την Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα Τέμπη είπε ότι σε περίπτωση που είχε πολιτική ευθύνη, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές. Υπογράμμισε δε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει φως στην υπόθεση». Τη σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας (Blue Sky), που, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κ. Αχ. Καραμανλή. Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε δε ότι ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης δήλωσε ότι θα είχε αυτοκτονήσει αν βρισκόταν στη θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών. «Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε. Ο Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica TV, δήλωσε ότι κι εκείνος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του Κ. Αχ. Καραμανλή. Βουλευτής της Ν.Δ. που επίσης βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον Μητσοτάκη παρέπεμψε (ΑΥΓΗ) στην περσινή δήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό που είναι τραγωδία να γίνει κρίση Δημοκρατίας».

Η ΑΥΓΗ