Στα προσωπικά σας δεδομένα θα κολλήσουμε;...

 
Πριν από μερικές εβδομάδες η ευρωβουλεύτρια Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ωρυόταν στο Ευρωκοινοβούλιο ότι δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο με τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και έκανε λόγο για «εμμονές με πολιτική ατζέντα».Η ίδια... αφού ξεμπροστιάστηκε από πλήθος πολιτών που είχαν δεχτεί mail χωρίς να έχουν δώσει τα στοιχεία τους, μέσα σε δύο μέρες άλλαξε 2-3 αφηγήματα πέφτοντας σε αντιφάσεις. Τη μια είπε ότι ουδέποτε έλαβε προσωπικά δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών και ότι τα «μάζεψε μόνη της τα τελευταία 5 χρόνια», μετά ισχυρίστηκε ότι έλαβε δεδομένα από τους εκλογικούς καταλόγους, προκαλώντας πολιτικό θέμα. Στην πράξη επιβεβαίωσε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας μας.


Το πρώτο που αποδεικνύει η σκιώδης αυτή υπόθεση είναι πόσο διαβλητή και επικίνδυνη είναι η ιστορία της επιστολικής ψήφου. Πριν από μερικούς μήνες είχα θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα στην υπουργό Εσωτερικών ως προς τους εμφανείς κινδύνους της διαδικασίας. Η απάντησή της ήταν «υπάρχουν όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες». Το ζήτημα βέβαια δεν είναι η κ. Ασημακοπούλου.


Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει γράψει χιλιόμετρα παραβίασης κάθε έννοιας κράτους δικαίου και προσωπικών δεδομένων. Ας θυμηθούμε την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου που έμεινε στη θέση της ενώ αποκάλυψε πού πάει σχολείο η 12χρονη από τον Κολωνό. Ή τον πολιτικά «μακαρίτη νεοδημοκράτη» βουλευτή Μπογδάνο που έδινε τα ονόματα αλλοδαπών νηπίων.


Επί πανδημίας και υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προέκυψε το σκάνδαλο της Cisco με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων 1,5 εκατ. μαθητών και δασκάλων. Το 2020 η ίδια κυβέρνηση υπέγραψε κρυφά -με ρήτρα εμπιστευτικότητας- νομική συμφωνία με την αμφιλεγόμενη εταιρεία τεχνολογίας Palantir, η οποία έχει δώσει χείρα βοηθείας ακόμα και στον Τραμπ. Οταν βέβαια έχει υπάρξει το απόλυτο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα προκαλούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού του Predator, είναι αναμενόμενο να καταγράφεται περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας από υπουργούς και ευρωβουλευτές. Είναι σαν μας λένε: «Ελέγχουμε τη Δικαιοσύνη, ελέγχουμε τα ΜΜΕ, ελέγχουμε τη χώρα, στα προσωπικά σας δεδομένα θα κολλήσουμε;».


Κώστας Ζαφειρόπουλος


efsyn.gr