Υπέρογκες εγγυήσεις 800.000 και 900.000 ευρώ σε άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ...

0


 Άλλοι δύο από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους -μη πολιτικά πρόσωπα- απολογήθηκαν σήμερα, για την καθυστέρηση και μη έγκαιρη αναβάθμιση της «σύμβασης» 717 του σιδηροδρομικού δικτύου, στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων...

Και αυτά τα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ –όπως και τα άλλα τρία που έχουν ήδη περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας– αφέθηκαν ελεύθερα, αφού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι που εμπεριέχουν την καταβολή υπέρογκων χρηματικών εγγυήσεων εντός 15 ημερών. Συγκεκριμένα, στον έναν από τους δύο επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης ύψους 800.000 ευρώ και στον άλλο ύψους 900.000 ευρώ. Επίσης, τους επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είχαν προηγηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκαν εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στον δεύτερο. Ακολούθησε στις 26 Μαρτίου η απολογία του τρίτου κατηγορουμένου, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι για την επίμαχη σύμβαση, η μη εκτέλεση του αντικειμένου της οποίας, κατά τις δικαστικές αρχές, επέδρασε στο δυστύχημα στο Άδενδρο και στην τραγωδία των Τεμπών, καλούνται σε απολογία ενώπιον της κ. Σαλάππα συνολικά 14 κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ, τέσσερις από την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και πέντε στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.


Οι απολογίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και όπως εκτιμάται, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)