Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως αποχωρεί το 2028...

0


 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα, πρώτη φορά, για το τέλος της εξουσίας του, ανακοινώνοντας ότι οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2024 θα είναι οι «τελευταίες» για τον ίδιο και γνωστοποίησε πως αποσύρεται το 2028... 


«Για μένα, αυτό είναι ένα φινάλε, αυτές οι εκλογές (σ.σ. δημοτικές) είναι οι τελευταίες μου με την εξουσία που δίνει ο νόμος. Το αποτέλεσμα που θα βγει, θα είναι η μεταβίβαση μιας κληρονομιάς στα αδέλφια μου που θα έρθουν ύστερα από μένα», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA).

«Συνεχίζω τη δουλειά μου ασταμάτητα. Κυριολεκτικά τρέχουμε χωρίς να αναπνέουμε. Γι' αυτό κάνουμε τις προετοιμασίες μας αναλόγως. Πρέπει να ενεργήσουμε αναλόγως, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την απάντηση το βράδυ της 31ης Μαρτίου. Ας ελπίσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή από την 1η Απριλίου», σημείωσε ενόψει των δημοτικών εκλογών. 


Ο Ερντογάν ηγείται της Τουρκίας -αρχικά ως πρωθυπουργός και μετέπειτα ως πρόεδρος- για περισσότερα από 20 χρόνια. Νικητής σε δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Μάιο του 2023.

Επίθεση σε Ισραήλ

«Ο σημερινός εκπρόσωπος της ναζιστικής σκέψης -η οποία χθες στόχευε στην εξόντωση πολλών ομάδων, ιδιαίτερα των Εβραίων, με τον ισχυρισμό της ανώτερης φυλής- είναι η ισραηλινή κυβέρνηση. Αυτή η νοοτροπία, η οποία δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό της ως άνθρωπο, δεν θα διστάσει να κάνει χειρότερες φρικαλεότητες σε ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και πεποιθήσεων από αυτές που προκάλεσε στους Παλαιστινίους, όταν θα της δοθεί αύριο η ευκαιρία. Η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου αποτελεί απειλή», προσέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ακόμη, στήριξε για μία ακόμη φορά δημόσια τη Χαμάς: «Λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η Χαμάς δεν είναι σίγουρα μια οργάνωση όπως ισχυρίζονται. Αντιθέτως, είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την πατρίδα και τη γη του με κόστος τις ζωές τους. Αυτό το χαρακτηριστικό της Χαμάς είναι που πραγματικά ενοχλεί τους επικριτές της. Δεν τους δίνουμε σημασία, δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους πριμοδοτούμε καθ' οιονδήποτε τρόπο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)