Στήνουν δίωξη του Ίλον Μασκ για τους δορυφόρους! Απίστευτο δημοσίευμα της Wall Street Journal


 Εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της SpaceX σε υπόθεση κατασκοπείας

Σοβαρές και επικίνδυνες κατηγορίες εναντίον του Ίλον Μασκ εξαπέλυσε ανώτατος αξιωματούχος της ουκρανικής αντικατασκοπείας. Σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι χιλιάδες σταθμοί των δορυφόρων Starlink χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις εντός του εδάφους της Ουκρανίας «εδώ και πολύ καιρό».

Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της SpaceX σε υπόθεση κατασκοπείας εις βάρος του Κιέβου στήνοντας την δίωξη του μεγιστάνα.

Σε ένα απίστευτο δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Ουκρανός υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία ξεκίνησε να ελέγχει δορυφορικούς σταθμούς Starlink σε τέτοιο βαθμό που να της προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στο ουκρανικό πεδίο μάχης. Η κυβέρνηση Ζελένσκι ανέφερε πως τον περασμένο χρόνο 42.000 τερματικοί σταθμοί κατασκευασμένοι από την Spacex του Ίλον Μασκ χρησιμοποιούνταν στον Στρατό, τα νοσοκομεία, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς αρωγής της Ουκρανίας.

Οι δορυφόροι Starlink, πιο ασφαλείς από κυψέλες σήματος ή ραδιοσήματα, θεωρούνται ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το αμερικανικό Πεντάγωνο προχώρησε σε συμφωνία τον περασμένο χρόνο με την Spacex, με στόχο να βοηθήσουν οικονομικά τις δυνάμεις του Κιέβου να τους αποκτήσουν.

Μέχρι τώρα, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν παρόμοιας ασφάλειας σύστημα επικοινωνίας.

Πηγή φωτό: Elon Musk Twitter