Η Ουκρανία ευχαριστεί για τα όπλα – Αυτά που οι Έλληνες μαθαίνουν τελευταίοι…


 Για πολλοστή φορά κάτι που συμβαίνει στη χώρα μας το μαθαίνουμε από το εξωτερικό. Ειδικά με τα όπλα που φεύγουν από την Ελλάδα για να εξοπλίσουν την Ουκρανία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν ενημερώνει κανέναν, ούτε καν την αρμόδια θεσμικά επιτροπή της Βουλής, έστω και σε κλειστή συνεδρίαση.

Ετσι αδειάζουν αποθήκες του στρατού, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αποστρατιωτικοποιούνται νησιά, φεύγουν όπλα που έχουν κοστίσει τεράστια ποσά στον ελληνικό λαό και αυτό είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Του Κυριάκου Μητσοτάκη, σαν να τα βρήκε… οικογενειακή κληρονομιά.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον πρωθυπουργό που είχε πει σε αμερικανικό κανάλι το παρανοϊκό και εθνικά επικίνδυνο: «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»!

Αλλες ευρωπαϊκές χώρες ενημερώνουν τους πολίτες για το τι όπλα δίνουν στην Ουκρανία. Η Τουρκία τα πουλάει. Εμείς περιμένουμε τους ίδιους τους Ουκρανούς να το αποκαλύψουν.

Οπως σήμερα που το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας ευχαριστεί (μέσω X) την Ελλαδα για τρία πράγματα:

1. Για τεθωρακισμένα (για τα BMP-1 που έφυγαν από τα νησιά είχαμε μάθει από ξένα δημοσιεύματα).

2. Για πυρομαχικά, που αν και γνωρίζουμε, όχι επισήμα, ότι φεύγουν από αποθήκες για την Ουκρανία δεν ξέρουμε ποια και πόσα.

3. Για εκπαίδευση πιλότων σε F-16. Που αντί να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το είχε αποκαλύψει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην επίσκεψή του στην Αθήνα!