Απειλές Μητσοτάκη προς τους πρυτάνεις για τις καταλήψεις – Σκληρή στάση απέναντι στους φοιτητές

0


 Επίθεση στους φοιτητές που συνεχίζουν τις καταλήψεις μη αποδεχόμενοι την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και απαξίωση των πτυχίων τους εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο κάδρο των απειλών έβαλε και τις πρυτανικές Αρχές των ΑΕΙ συντηρώντας ένα ακόμη μέτωπο της κυβέρνησης μετά αυτό των αγροτών.

«Όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές και το υπουργείο θα κάνει την δουλειά του, ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των Πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με τον νόμο και να υπηρετήσουμε, πιστεύω, αυτό το οποίο όλοι θέλουμε σε πρώτη φάση, να μην χαθεί η Εξεταστική.

Χαίρομαι γιατί σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση και γιατί φαίνεται να υπάρχει μια εκτόνωση και σε αυτό το κύμα των καταλήψεων» δήλωσε o πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτόνισε: «Η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αποτελούσε κορωνίδα του προγράμματος της ΝΔ, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται γιατί νομοθετούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα κάνουμε πίσω, το σχέδιο νόμου θα νομοθετηθεί πριν το τέλος του μήνα». Διευκρίνισε, δε, πως ο βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας δεν θα αλλάξει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)