Τα μπεγλέρια του Αυγενάκη...

0

 
Πέτρος Κατσάκος


Δεν τους βρίσκεις πουθενά αυτούς τους κυβερνητικούς. Από τη μία το παίζουν οικονόμοι και σφιχτοχέρηδες κι από την άλλη τους βλέπεις το χρήμα να μην το λογαριάζουν και να σου βγαίνουν οι μεγαλύτεροι κιμπάρηδες της πιάτσας. 

Από τη μία όταν ζητούν οι αγρότες τις... αποζημιώσεις τους από την κυβέρνηση, τους απαντούν ότι πήρατε πήρατε και πέραν τούτων ούτε ευρώ κι από την άλλη έχεις τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σκορπάει τα χιλιάρικα λες και είναι μαρουλόφυλλα.

Από τη μία ούτε ευρώ στους αγρότες κι από την άλλη, όπως αποκαλύπτει το Documento, ο Λευτέρης Αυγενάκης ξόδεψε 105.720 ευρώ από τα δημόσια ταμεία για «εθιμοτυπικά» δώρα, ανακαίνιση γραφείου και… κομπολόγια. 

Όπως διαβάζουμε, από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 περί τα 35.000 ευρώ αποδεσμεύτηκαν για «εθιμοτυπικά δώρα», με την απόφαση που αναρτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου να έχει ως θέμα την «έγκριση αποτελέσματος με απευθείας διαπραγμάτευση για την προμήθεια εθιμοτυπικών δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ», με ποσό ύψους 4.700 ευρώ να πηγαίνει για… μπεγλέρια.

Ναι, καλά διαβάσαμε, για μπεγλέρια. Ο Αυγενάκης, που άνοιξε το ταμείο και μοίραζε λεφτά του Δημοσίου για μπεγλέρια είναι αυτός που λέει τώρα στους αγρότες ότι με ψέματα και παραμύθια περί ζημιών και καταστροφών πάνε να φάνε τα λεφτά του Δημοσίου σε αποζημιώσεις. 

Ένας πολιτικός που την προηγούμενη τετραετία έγραψε με μαύρα γράμματα το όνομά του στον χώρο του αθλητισμού ήρθε τώρα για ακόμη ένα αρνητικό πέρασμα, αυτή τη φορά από τον κρίσιμο τομέα της γεωργικής παραγωγής. 

Ένας τομέας που βιώνει, εκτός της διεθνούς κρίσης, τα προβλήματα και τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας δοκιμάζεται από την ατυχία να έχει για υπουργό έναν πολιτικό που σκορπάει το δημόσιο χρήμα για κομπολόγια. Καμία ελπίδα λοιπόν...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)