Αλεξέι Ναβάλνι: Η φυλακή-κολαστήριο που πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του


 Ο Αλεξέι Ναβάλνι στάλθηκε στην «κόλαση» δύο μήνες πριν από τον μυστηριώδη θάνατό του την Παρασκευή, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ρώσου προέδρου, εντός και εκτός χώρας.

Ο πολύπαθος Ρώσος αντιφρονούντας και πατέρας δύο παιδιών πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του στη σωφρονιστική «αποικία» ΙΚ-3, όπου, όπως αναφέρει το BBC, εκτίουν την ποινή τους οι πιο διαβόητοι εγκληματίες της χώρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρώην στρατόπεδο τύπου «γκουλάγκ» πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι κρατούμενοι, πέρα από τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες -η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμη και στους -40 βαθμούς Κελσίου- έρχονται αντιμέτωποι και με βασανιστήρια, τα οποία, σύμφωνα με τη New York Post περιελάμβαναν ακόμη και ηλεκτροσόκ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην κρατουμένων, οι κρατούμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να στέκονται στο κρύο τον χειμώνα χωρίς παλτό, ενώ όσοι αποτυγχάνουν να μείνουν ακίνητοι, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους περιλούσουν με κρύο νερό.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/alexei-nabalni-fylaki-kolastirio-poy-pethane