Πάρτι ιδιωτών...

0

 
Η υπουργός Εσωτερικών το είχε πει αβίαστα και αβασάνιστα: Οι μισθοί των γιατρών με τις εξουθενωτικές απαιτήσεις και τις εξαντλητικές εφημερίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να είναι (προκλητικά) χαμηλοί, όμως δεν πρέπει να υποτιμάται η εμπειρία που... αποκτούν υπηρετώντας στον δημόσιο τομέα. 

Είναι πλέον γεγονός ότι οι γιατροί του ΕΣΥ βιώνουν μια πρωτοφανή και οπωσδήποτε μοναδική στα παγκόσμια δεδομένα εμπειρία: Να καλούνται να πάρουν νόμιμο φακελάκι από τους ασθενείς τους για να πραγματοποιούν χειρουργεία στα απογευματινά ιατρεία. 

Το καινοφανές σχέδιο έχει ως εμπνευστή τον νέο υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αποφάσισε να «θεσμοθετήσει» το φακελάκι στη δημόσια Υγεία για να πείσει το ιατρικό προσωπικό ότι αξίζει να υπομένει τις άθλιες εργασιακές συνθήκες στα νοσοκομεία της χώρας από τη στιγμή που θα εργάζεται με την προσδοκία του απογευματινού ιατρείου.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ανερυθρίαστα νομιμοποιεί το φακελάκι για να νομιμοποιήσει ακολούθως και την εισβολή του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία. Μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες και τους υποχρεώνει, αν επιθυμούν να χειρουργηθούν χωρίς καθυστερήσεις, να πληρώσουν, και μάλιστα αδρά. 

Επί της ουσίας, αναγκάζει εκατομμύρια πολίτες που πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζοντας ότι ελάχιστοι θα ρισκάρουν την υγεία τους κάνοντας χειρουργείο με έναν γιατρό απογευματινού ιατρείου, ο οποίος μόλις θα έχει ολοκληρώσει μια απαιτητική βάρδια και θα έχει εξαντλήσει τις αντοχές του. 

Τεχνηέντως τροφοδοτεί το μυαλό των γιατρών με την ιδέα ότι το πρωί θα εργάζονται για την εμπειρία και το απόγευμα θα χειρουργούν για το χρήμα που θα βρίσκεται μέσα στο φακελάκι. Είναι προφανές ότι ούτε η νέα ηγεσία του υπουργείου διαθέτει κάποιο σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Αντιθέτως, όλες οι επιλογές της οδηγούν στην απαξίωση της δημόσιας Υγείας αλλά και της ίδιας της ιδιότητας του γιατρού-συλλέκτη φακελακίων, που δεν θα έχει πια τον χρόνο να δει το μεγάλο πάρτι των ιδιωτών της Υγείας γύρω του...


ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)