Αγωγή Πολάκη σε Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ!


 Αγωγή εναντίον του κ. Γεωργιάδη προτίθεται να καταθέσει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με αφορμή τα όσα συκοφαντικά έχει εκστομίσει εναντίον του εν μέσω της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Παράλληλα, όσον αφορά στις χυδαίες συμπεριφορές σε βάρος ενός Συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, ο Παύλος Πολάκης καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη, που εκθέτει καθημερινά την Κυβέρνησή του πλέον κι εντός δικαστικού χώρου.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο ΥΥ.

Να θυμίσουμε ότι αφορμή για την αίτημα του Π. Πολάκη να καταθέσει υπήρξε η πρωτοφανής απόφαση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του να παραστεί ως υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη, αμέσως μετά την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο ΥΥ.


Κατά την κατάθεση του ο Π. Πολάκης με στοιχεία ανέδειξε ότι:


Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι 22 που προσλήφθηκαν είχαν προηγούμενες σχέσεις με τον Άδ. Γεωργιάδη μέσω των επιχειρήσεων του και απασχολήθηκαν στο γραφείο του στο υπουργείο Υγείας.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε καθώς είχε το “know how” σε τέτοιες διαδικασίες, από εποχής Χατζάκη το 2005, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε συμπληρώσει το όριο των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνταν από τον νόμο στο υπουργείο.


Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), υπάρχουν πλειάδα πλαστογραφημένων μεταγενέστερα στοιχείων, προκειμένου να καλυφθούν οι παράνομες προσλήψεις.


Οι 22 του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πληρώνονταν από υποτιθέμενη χορηγία, αλλά από την κρατική επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δημιουργώντας ζημία στο Δημόσιο.


Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να στείλει διά της παρουσίας του μήνυμα, φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από όσα άκουσε καθώς η προσωπική του φρουρά επιτέθηκε στον δικηγόρο του Π. Πολάκη κ. Γιάννη Απατσίδη. Όταν ζητήθηκε από τον κ. Απατσίδη να συλληφθούν με αυτόφωρη διαδικασία, αυτοί φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια του κ. Γεωργιάδη, ώστε να μην λογοδοτήσουν.


Ο Π. Πολάκης θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 13/3 και επιμένει στην κατάθεση αγωγής εναντίον του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εν μέσω της συγκεκριμένης δίκης είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Υπουργό που έδιωξε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία για μαύρο χρήμα.