Ηλεκτρικό ρεύμα: Το top-10 των χαμηλότερων τιμολογίων του Ιανουαρίου

0


 Στη λογική της αρχαίας φράσης «το μη χείρον βέλτιστον» κινούνται πλέον σχεδόν τα πάντα γύρω μας, καθώς οι επιλογές που παρουσιάζονται συνήθως περιλαμβάνουν τα «διλήμματα»: Κακό, ή χειρότερο; Ακριβό, ή ακριβότερο;

Σε επίπεδα χαμηλότερα μεν από πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά εξωφρενικά και προκλητικά υψηλά, κυμαίνονται τα χρωματιστά τιμολόγια (πράσινο, μπλε, κίτρινο) του ηλεκτρικού ρεύματος του Ιανουαρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα με τις συζητήσεις και τις συγκρίσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Θυμίζουμε ότι τα πράσινα τιμολόγια διαμορφώνονται με μαθηματική φόρμουλα -πρόκληση ακόμα και για τον Αϊνστάιν θα ήταν- ενιαία για όλους τους προμηθευτές και ανακοινώνονται την 1η κάθε μήνα. Τα μπλε τιμολόγια είναι σταθερά χωρίς αναπροσαρμογή κατά τη διάρκεια του συμβολαίου και τα κίτρινα ακολουθούν τις διακυμάνσεις των αγορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, τα δέκα «φθηνότερα», αλλά παρόλα αυτά πανάκριβα, τιμολόγια για τον Ιανουάριο είναι κατά σειρά τα εξής:

  • Τα δύο φθηνότερα τιμολόγια είναι κίτρινα: της ΔΕΗ MyHome 4All στα 12,152 σεντς και της Protergia Value Fair στα 13,28 σεντς.
  • Ακολουθούν τρία πράσινα τιμολόγια, της ΔΕΗ στα 13,635, της Ελινόιλ στα 14,038 και της Ήρων στα 14,052 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Έπεται το κίτρινο τιμολόγιο Value Simple της Protergia στα 14,06 σεντς.
  • Την δεκάδα κλείνουν τα πράσινα τιμολόγια της NRG (14,12 σεντς), της Protergia (14,26 σεντς), της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (14,265 σεντς) και της Volterra (14,4 σεντς).
  • Το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο είναι της Ελινόιλ στα 14,9 σεντς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)