Επιστρέφει στην Ελλάδα ο ναυτικός από το δεξαμενόπλοιο St. Nikolas...

0

 
Κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός που επέβαινε στο δεξαμενόπλοιο St Nikolas και κρατείτο όμηρος απ' όταν το πλοίο κατελήφθη από ομάδα ενόπλων, ενώ έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου.

Είχε... ξεκινήσει από τη Βασόρα στο Ιράκ με προορισμό την Aliaga στην Τουρκία μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Empire Navigation Inc. ενημέρωσε ότι είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση του νεότερου μέλους του αιχμαλωτισθέντος πληρώματος.

Πρόκειται για τον Έλληνα δόκιμο, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν, επιβιβάστηκε σε πτήση επιστροφής προς Αθήνα. Στο πλοίο επέβαιναν 19 άτομα, 18 υπήκοοι Φιλιππίνων και ο ένας Έλληνας. 

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργείου Εξωτερικών και με ενέργειες του πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού.

«Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ασφαλή απελευθέρωση όλων των μελών του πληρώματος. Οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί, που εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω στο δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους» τονίζεται στην ανακοίνωσή της Empire Navigation Inc.

Όπως έχουν μεταδώσει ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε μετά από δικαστική εντολή από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)