Πρόκληση Μητσοτάκη από το CNN για το μεταναστευτικό: Θα χτίσει φράχτες, αλλά θα ανοίξει και πόρτες!

0


 Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με εκτενείς αναφορές στο μεταναστευτικό.

Αφού πρώτα η κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία Καιρίδη για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, τώρα μαθαίνουμε ότι πρόθεσή του είναι να χτίσει φράχτες, αλλά να… ανοίξει και πόρτες!

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι. Αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω».

Και συνέχισε στέλνοντας το μήνυμα για το τι έρχεται: «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και οδούς για όσους θέλουν να έρθουν»!


«Πρέπει να χτίσουμε φράχτες, αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες, κι αυτό θέλουμε να κάνουμε», επισήμανε με νόημα ο πρωθυπουργός!


Μάλιστα με ύφος υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου αναφέρθηκε στις επιφυλάξεις της Ουγγαρίας για την επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 μας, δηλαδή χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Yπάρχει μία κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1 Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες».


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)