«Εάν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει»...

0

  

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού την Τετάρτη και την παρότρυνση σε αποχή για τους διαφωνούντες βουλευτές στο νομοσχέδιο για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων...

Σήμερα, ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποχής. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή. Όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. τοποθετήθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που αναμένει ωστόσο να το δει στην τελική του μορφή. 

Ο βουλευτής της ΝΔ με μακρά κοινοβουλευτική παρουσία σχολίασε πως δεν θυμάται ποτέ να απείχε από ψηφοφορία, σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου και τόνισε πως πάντα υπερψήφιζε ή καταψήφιζε διατάξεις με βάση με τα πιστεύω του. Προχώρησε, μάλιστα, σε μία δηκτική υπενθύμιση της διαγραφής του από την ΚΟ, όταν καταψήφισε μνημονιακές διατάξεις επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. 


«Όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από τη θέση του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ δείχνοντας την έξοδο σε υπουργούς όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του για το ν/σ πολιτικού γάμου ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων. 

Ακόμα, ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε τη συνεδρίαση της ΚΟ υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές εις βάθος «από το πρωί έως το βράδυ» και σχολίασε αρνητικά το διήμερο σεμινάριο για το νομοσχέδιο από τον Άκη Σκέρτσο, χαρακτηρίζοντάς το «προσβλητικό για τον εαυτό μου».


Αντιδράσεις και από άλλους βουλευτές της ΝΔ

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και επανέλαβε τη θέση στήριξης του νομοσχεδίου, παροτρύνοντας όποιον υπουργό δεν συμφωνεί να παραιτηθεί από τη θέση του ενώ θύμισε πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απείχε από τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης, το 2015. 

Ηχήρη παρέμβαση Σαμαρά
Χθες, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε ενάντια στην παρότρυνση του πρωθυπουργού να απέχουν όσοι διαφωνούν. «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» σχολίασε δηκτικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Πόσοι διαφωνούν

Πόσοι είναι οι διαφωνούντες εντός Νέας Δημοκρατίας; Ο αριθμός των βουλευτών υπολογίζεται μεταξύ 30 και 80.

Δημοσίως έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ο Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Καραμανλή, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Χρήστος Κέλλας. Δεν αποκλείεται, ο αριθμός των διαφωνούντων εντός υπουργικού συμβουλίου να μην περιορίζεται μόνο στους Μάκη Βορίδη και Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)