Στα σχοινιά...

0


 Ενα από τα πιο επίμονα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου (για όλους) στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η αποχή των πολιτών από τις κάλπες, η οποία στις τελευταίες αναμετρήσεις εμφανίζει ιδιαιτέρως ανησυχητικά αυξητικά ποσοστά...

Υπό αυτή την έννοια, το καυστικό σχόλιο του πρώην γαλάζιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου, ότι δεν μπορείς, την ώρα που ζητάς από τους πολίτες να ψηφίζουν, να προτρέπεις τους εκπροσώπους των πολιτών, ήτοι τους βουλευτές, να επιλέξουν την αποχή, έχει στοιχεία ορθότητας. Η πρωθυπουργική υπόδειξη σε βουλευτές να αποφύγουν κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, και μάλιστα για να μην διαταραχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν συνιστά απλώς αντίφαση, αλλά συγχρόνως λειτουργεί υπονομευτικά στην ίδια τη Δημοκρατία.
Η στόχευση του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι βεβαίως αυτή. Ο πρώην πρωθυπουργός, βγαίνοντας μπροστά στο μείζον πλέον για την κυβερνητική συνοχή ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στη ρήξη με τον πρωθυπουργό. Προαναγγέλλοντας ο Μεσσήνιος πολιτικός ότι θα καταθέσει στη Βουλή την κάθετη διαφωνία του απέναντι στο επίμαχο νομοθέτημα, γνωρίζει πολύ καλά ότι συγχρόνως αναλαμβάνει τον ρόλο του εκφραστή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη Νέα Δημοκρατία και της «καθαρόαιμης Δεξιάς». Την ώρα μάλιστα που η προοδευτική αντιπολίτευση δεν έχει λόγο να φτάσει την κριτική της στα άκρα, αφού έχει αποφασίσει να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ο πρώην πρωθυπουργός θα επιδιώξει να εμφανιστεί ως ο γνήσιος θεματοφύλακας των αρχών και των αξιών της συντηρητικής Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξ αφορμής του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κηρύσσει πόλεμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενδεχομένως να περίμενε για τη σύγκρουση την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών, καθώς ο πρωθυπουργός του έκανε -ή δεν του έκανε;- το χατίρι να μην φέρει στο Κοινοβούλιο την κύρωση των τριών πρωτοκόλλων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μείζον πολιτικό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί όσους «μεταρρυθμιστικούς» μανδύες κι αν απλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα σχοινιά του Μαξίμου…

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)