«Ντροπή σας αυτό που κάνετε»...

0

 
Τη διακοπή των συνεδριάσεων της Εξεταστικής ζητούν συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη...


Στα ύψη βρίσκεται το θερμόμετρο στη Βουλή, καθώς αφενός συνεχίζονται οι κόντρες στην εξεταστική Επιτροπή αφετέρου συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, με επιστολή τους ζητούν να διακοπούν οι εργασίες της Επιτροπής. 

Όλα ξεκίνησαν σήμερα όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε από το... προεδρείο της Επιτροπής να καταθέσει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας. «Είναι στο pay roll του Καποτόρτο ο Γενιδούνιας. Υπερασπίζεστε το δεξί του χέρι;», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ ο Λ. Τσαβδαρίδης της ΝΔ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται πως η ΝΔ δεν θέλει να καλέσει άλλους μάρτυρες.

«Λέτε ότι είναι αναξιόπιστος πριν καν έρθει; Φοβάστε επειδή θα πει για τον Καραμανλή. Φοβάσαι τι θα πει για τον Καραμανλή, έπαιρνε τα εξώδικα», συνέχισε ο Β. Κόκκαλης με τον κ. Τσαβδαρίδη να ανταπαντά, ανεβάζοντας τους τόνους: «Τον λαϊκισμό σου φοβάμαι. Δεν περνάει σε μένα αυτό. 

Γιατί τους επιτρέπετε να λαϊκίζουν κύριε πρόεδρε; Αφήνεις τον Κόκκαλη να κάνει σόου και θέατρο εδώ μέσα». «Ηρέμησε κύριε Τσαβδαριδη λίγο», είπε ο Β. Κόκκαλης, με τον Μ. Αποστολάκη να τονίζει ότι πρόκειται για μια κακόγουστη παράταση. «Αθλιο αυτό που κάνετε, απορώ με τη συνείδηση σας», είπε. «Καταγράφω την υπεράσπιση σας στον κύριο Γενιδούνια. Δεν θα ήθελα να αισθανθώ ότι με απειλείτε κυρία Αποστολάκη», είπε ο Δ. Μαρκόπουλος, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για αισχρή αισθητική.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων απέστειλαν δήλωση τους προς την Εξεταστική Επιτροπή, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τον χρόνο σύστασης της και τον χρόνο διενέργειας των συνεδριάσεων. «Είναι έντονη η εντύπωση που τείνει να γίνει πεποίθηση ότι δεν θα προκύψουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως διαβλέπουμε προσπάθεια συχνά δίχως νόημα διάχυσης πολιτικών ευθυνών διαφόρων πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργού του υπουργείου Μεταφορών», τονίζουν στην επιστολή τους, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια τάση απόδοσης ποινικής ευθυνών σε μεμονωμένα μη πολιτικά πρόσωπα, τάση, η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. 

«Δεν διαβλέπουμε καμία αξιόλογη προσπάθεια διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και ως εκ τούτου εκτιμούμε πως ελάχιστα πράγματα μπορεί να προσφέρει η εξεταστική επιτροπή στην ουσιαστική διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων», υπογραμμίζουν και ουσιαστικά καλούν την επιτροπή να διακόψει τις εργασίες της.

Πηγή: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)