Άρειος Πάγος: Στο… μικροσκόπιο δικαστικές αποφάσεις στον Πειραιά – Ψάχνουν υποθέσεις «νονών της νύχτας»!

0


 Από το… κόσκινο του Επιθεωρητή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Μωραϊτάκη περνούν εδώ και ένα μήνα δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες στα δικαστήρια του Πειραιά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εξετάζει περίεργες αποφάσεις συναδέλφων του αλλά και δικαστών που έχουν προκαλέσει υπόνοιες ακόμα και παραδικαστικού κυκλώματος.

Αφορμή αποτέλεσε συγκεκριμένη αναφορά στον Άρειο Πάγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε κατηγορούμενους στην ίδια δίκη. Αν και οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό, παρέμεινε στη φυλακή μόνο ο ένας από τους δύο, μετά από σχετική αίτηση του ενός.

Το πιο συγκλονιστικό είναι πως σε δεύτερο βαθμό αυτός που παρέμεινε στη φυλακή αθωώθηκε, ενώ καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος που είχε αφεθεί ελεύθερος, ήταν απών από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ως φυγόποινος. Για την υπόθεση διενεργείται ήδη έρευνα και κατέθεσε δικηγόρος που συμμετείχε στη δίκη.

Ο έμπειρος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Μωραϊτάκης εξετάζει και άλλες… περίεργες δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις «νονών της νύχτας». Μάλιστα παρέμεινε πολλές ώρες στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά μέχρι και το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Ο κ. Μωραϊτάκης γνωρίζει πολύ καλά τα δικαστήρια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών από τότε που ήταν Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών πριν σχεδόν 30 χρόνια.

Όπως λένε νομικοί κύκλοι, είναι δύσκολο να περάσει «στα ψιλά» οποιαδήποτε περίεργη δικαστική απόφαση του Πειραιά. Εκτός από τον κ. Μωραϊτάκη, καλή γνώση έχει και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα η οποία υπηρέτησε, επίσης, επί σειρά ετών μέχρι το 2001, ακόμα και από τη θέση της ανακρίτριας στα δικαστήρια της πόλης.

www.newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)