Με εντολή Σούνακ επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

0

 
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, «σε όλους εκείνους τους Ουκρανούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις βάρβαρες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων».

Αφού επανέλαβε πως είναι σταθερή η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, ανέφερε: «Οι ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της προόδου στη Μαύρη Θάλασσα και της επιτυχίας της ουκρανικής αεράμυνας, που ενισχύεται από πυραύλους εδάφους-αέρος που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Τόνισε ότι η παροχή βοήθειας θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και έδωσε εντολή για τη συνέχιση στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων και με επιπλέον παραδόσεις οπλικών συστημάτων.

«Αυτές οι εκτεταμένες επιθέσεις στις πόλεις της Ουκρανίας δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει τίποτα για να επιτύχει τον στόχο του να εξαλείψει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν θα τον αφήσουμε να κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας – για όσο χρόνο χρειαστεί» έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ ποστάροντας σχετική ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)