Τεμενάδες στον δισεκατομμυριούχο...

0

 
Μετά τη Λίνα Μενδώνη που μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα αναφερόμενη στον Λέοναρντ Στερν που «αποχωρίστηκε» τη «συλλογή» του με  τις 161 ...κυκλαδικές αρχαιότητες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, έκανε τεμενάδες στον δισεκατομμυριούχο.

«Κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Leonard Stern που συγκέντρωσε αυτή την εξαιρετική συλλογή. Leonard, το πάθος και η γενναιοδωρία σου κατέστησαν δυνατή αυτή τη συνεργασία», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε διεθνές ακροατήριο.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός  έκανε σύνδεση της «συμφωνίας» για τη «συλλογή Στερν» με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, προς τα πού κινείται η προσωπική διαπραγμάτευση που κάνει με το Βρετανικό Μουσείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι αποδεικτικές διαδικασίες για οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση γύρω από πολιτιστικά αγαθά είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ δύσκολες, δαπανηρές και περίπλοκες, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι συχνά η πιο πρακτική προσέγγιση» και χαρακτήρισε τη «συμφωνία» με τον δισεκατομμυριούχο για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες «αποκορύφωμα αυτού του πραγματισμού». 

Και στη συνέχεια έκανε άμεση σύνδεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αυτό έχει σημασία γιατί άλλοι παρακολουθούν και αναρωτιούνται τι άλλο είναι δυνατό.

Μιλάω φυσικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Το πιο εμβληματικό, το πιο σημαντικό έκθεμα της Κλασικής Ελλάδας στο απόγειό της, που σήμερα δεν βρίσκονται στο σύνολό τους στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια, «έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για μια πιθανή νέα συνεργασία που θα φέρει τα δύο μέρη των Γλυπτών μαζί, ως ένα, στην Αθήνα», υποστήριξε ότι «θα επιμείνουμε στην επανένωσή τους» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «οι δύο πλευρές έχουν το όραμα να δουν πέρα από τις διαφωνίες του παρελθόντος και να αγκαλιάσουν μια νέα εποχή συνεργασίας που θα είναι επωφελής για όλους»...

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)