Αμήν και πότε...

0


 Οι βιαστικοί (κι ανεπαρκώς πληροφορημενοι που διαβάζουν επιπόλαια τα ευρωπαϊκά πράγματα) παίρνουν ταχύρρυθμα μαθήματα προσγειωσης στην πραγματικότητα.  Έτσι "μαθαίνουμε" αυτό που κάποιοι από μας ξέρουμε, εδώ και καιρό: Η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν "ενδιαφερεται" για... ανανέωση της θητείας της ως Προέδρου της Ευρωπαικης Επιτροπής. Είναι η θέση που καποιοι επέμεναν (ίσως να επιμένουν ακόμη) οτι διεκδικεί ο Μητσοτακης. 

Τέτοιο θέμα ΔΈΝ ΥΠΗΡΞΕ. 

Ο Μητσοτάκης διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία αδειάζει με την αναγγελία που έκανε ήδη ο σημερινός κατοχος Μισέλ ότι θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλη και φυσικά θα εκλεγεί. 

Άρα  μέχρι την 1 Ιουλίου θα πρέπει να έχει βρεθεί διάδοχος γι αυτό το δευτερευουσης σημασίας συντονιστικό πόστο ώστε να μην το αναλάβει, προσωρινά έστω, όπως προβλέπουν οι συνθήκες, ο ανεπιθύμητος στις Βρυξέλες πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία στην ΕΕ το 2ο εξάμηνο φέτος. 

Γι αυτό ο Μητσοτάκης, λένε κάποιοι, θα ήταν καλή επιλογή. Για την Ελλάδα και τους Ελληνες που θα απαλλαχθούν από την καταστρεπτική παρουσία του θα ηταν θείο δώρο. 

Αμήν και πότε.


Evangelos Antonaros (FB)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)