Είναι στα καλά του; Ο Χατζηδάκης δανείζεται δισεκατομμύρια και «αναπολεί» τον Γιώργο Παπανδρέου!

0


 Έρχονται στιγμές που πραγματικά δεν ξέρεις εάν η κυβέρνηση σε χλευάζει κατάμουτρα ή εάν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα που χρήζει «επιστημονικής παρέμβασης», από ανάλογη ειδικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πανηγυρισμός του Κωστή Χατζηδάκη για το δάνειο – μαμούθ ύψους 4 δισεκατομμυρίων €, το οποίο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος που έχει σπάσει το φράγμα των 400 δις…

Το συγκεκριμένο γεγονός από μόνο του γκρεμίζει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για εξυγίανση της οικονομίας. Η χώρα εξακολουθεί να ζει με δανεικά, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον των επόμενων γενεών, ενώ καταστρέφει το παρόν των Ελλήνων.

Όταν όμως ο αρμόδιος υπουργός φτάνει στο σημείο να πανηγυρίζει συγκρίνοντας το επίτευγμα του με αυτό του καταστροφέα Γιώργου Παπανδρέου το 2010, τότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πολιτικής κριτικής. Παρά μόνο το ερώτημα, «μα είναι στα καλά του»;

Δείτε την ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη στο Χ:

«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν 35 δισ.!

Πετύχαμε, λοιπόν, ορισμένα σημαντικά ρεκόρ: Μετά το 2010 ήταν το μεγαλύτερο ποσό έκδοσης δεκαετούς ομολόγου. Με το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών. Το spread αναμένεται να είναι το χαμηλότερο. Το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να κλείσει γύρω στο 3,5%.

Όλα αυτά πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευθεί, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού και αντίστοιχα οφέλη για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αυτό είναι μια επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)