Κουτσούμπας: Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα...

0

 
Ομοφοβικό κρεσέντο από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και ισχυρίστηκε το αδιανόητο: πως «ο γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας»...

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε: «εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.

Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», υποστήριξε ο Δ. Κουτσούμπας. 

«Αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ επενδύοντας στον φόβο πως θα «χαθεί» η πατρότητα και η μητρότητα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έδωσε «ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί "κοινωνικής κατασκευής του φύλου" που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)