Μάντσεστερ Σίτι: Επεκτείνει τα... φυτώριά της και στην Αλβανία με νέα υπερσύγχρονη ακαδημία

0


 Πλέον είναι δεδομένο πως η Αλβανία αρχίζει να... ξεχειλίζει από ποδοσφαιρικό ταλέντο. Άλλωστε, η σπουδαία της πορεία μέχρι τα τελικά του Euro 2024, μόνο τυχαία δεν ήταν. Και αυτό ακριβώς φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί ένας από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη, η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Πολίτες ανακοίνωσαν πως... επεκτείνουν τα φυτώριά τους και μετρούν αντίστροφα για τα εγκαίνια μιας νέας υπερσύγχρονης ακαδημίας στη χώρα των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο, προς τα τέλη του 2024.

Εκτός αυτού, το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού θα οργανώσει ακόμη μια ακαδημία το επερχόμενο φθινόπωρο, ώστε να προσφέρει ένα μονοπάτι προς την κορυφή για τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες της Αλβανίας. Και η συγκεκριμένη ακαδημία θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Πολίτες αυτή τη στιγμή έχουν ήδη ακαδημίες και κλιμάκια σε όλον τον πλανήτη και αυτή της Αλβανίας θα προστεθεί σε αυτές που ήδη λειτουργούν στις Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Ιαπωνία, Ινδία και Κίνα.

«Η έναρξη αυτής της σχολής ποδοσφαίρου στο Δυρράχιο είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το αναπτυσσόμενο αλβανικό αθλητικό κίνημα στο τέλος μιας συναρπαστικής χρονιάς, η οποία έφερε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στην κορυφή του ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας.

Η έναρξη της ακαδημίας της Μάντσεστερ Σίτι στην Αλβανία είναι μια νέα πηγή θετικής ενέργειας για τη χώρα μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αγγλικό σύλλογο που συνεργάστηκε μαζί μας σε αυτό το έργο», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)