Μπλόκο στον ανεφοδιασμό του Παρισιού...

0


 ...ετοιμάζουν οι Γάλλοι αγρότες...

 
Δυναμώνουν οι αντιδράσεις των αγροτών στη Γαλλία και εντείνονται οι κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι Γάλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στους βασικούς οδικούς άξονες γύρω από το Παρίσι με στόχο να μπλοκάρουν για μια εβδομάδα τον ανεφοδιασμό της πρωτεύουσας, όπως υποστηρίζει το βασικό συνδικάτο FNSΑ, ασκώντας τρομερή πίεση στη γαλλική κυβέρνηση... Οι Γάλλοι διαδηλωτές έχουν ρίξει ακόμα και αγροτικά απόβλητα στις πύλες κυβερνητικών γραφείων. Ο αυτοκινητόδρομος Α7, ένας σημαντικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη νότια Γαλλία με την Ισπανία, εξακολουθεί να είναι κλειστός. Μερικοί άλλοι δρόμοι έκλεισαν επίσης εν μέρει, κυρίως στη νότια Γαλλία. Ο αυτοκινητόδρομος από τη Λυών προς το Μπορντό άνοιξε ξανά το Σάββατο. 


Ο νέος πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κτηνοτροφική μονάδα στη νότια Γαλλία. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη «δραστική απλούστευση» ορισμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών και τον προοδευτικό τερματισμό των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης για τα αγροτικά οχήματα.Ο Ατάλ τόνισε ακόμα πως η Γαλλία θα παραμείνει αντίθετη στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Ε.Ε. με τον εμπορικό όμιλο Mercosur, καθώς οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η συμφωνία είναι υπό διαπραγμάτευση εδώ και χρόνια.Απαντώντας στις ανακοινώσεις του Ατάλ, τα δύο μεγάλα συνδικάτα αγροτών ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι μακροπρόθεσμο. 

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας της Γαλλίας επιδιώκει καλύτερες αμοιβές για τα προϊόντα τους, λιγότερη γραφειοκρατία και εμπορική προστασία από τις φθηνές εισαγωγές. 

Την ίδια ώρα, τη λαϊκή δυσαρέσκεια προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί» η ακροδεξιά που ευελπιστεί πως θα επωφεληθεί εκλογικά από τη οργή της υπαίθρου κατά των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και του υψηλού κόστους. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)